неділя, 13 жовтня 2024 15:20

Байден знову планує візит у Німеччину - Spiegel

Байден знову планує візит у Німеччину - Spiegel
Джо Байден знову планує візит у Німеччину. Фото: REUTERS

Президент США Джо Байден знову відвідає Німеччину наступного тижня.

Минулого разу його поїздку до Берліна було скасовано через ураган "Мілтон", повідомляє Spiegel.

У виданні зазначають, що планування візиту високого рівня до Берліна вже триває за лаштунками федерального уряду та органів безпеки Німеччини. Офіційні зустрічі з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем заплановані на 18 жовтня.

"Берлінський візит Байдена є своєрідним прощальним візитом президента перед майбутніми виборами на початку листопада. Спочатку планувалась як офіційний державний візит з офіційним бенкетом та іншими почесними заходами, а зараз програму значно скоротили", - пише Spiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і коли відбудеться наступний "Рамштайн": у США ще визначаються

За попередньою інформацією, президента США Байдена буде нагороджено Штайнмаєром спеціальним ступенем Великого хреста Федерального ордена заслуг за заслуги в німецько-американській дружбі.

На запланованому візиті, ймовірно, будуть обговорюватись ті самі політичні теми, насамперед подальші дії щодо ситуації в Україні, та війна на Близькому Сході.

12 жовтня у Німеччині мало відбутися засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн". Проте зустріч перенесли, бо президент США Джо Байден не зможе туди приїхати через ураган у Флориді.

"Перенесення може свідчити про важливість підтримки України для Білого Дому, адже під час зустрічі у форматі "Рамштайн" планується надати вагому військову допомогу Україні та особиста присутність там президента США буде важливим сигналом", - розповів Максим Кіяк.

На "Рамштайні" 12 жовтня лідери країн НАТО планували запропонувати Україні більш конкретні кроки на шляху до майбутнього членства в Альянсі. Також колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що на засіданні мав намір обговорити з лідером США надання дозволу Україні завдавати ударів углиб РФ.

Зараз ви читаєте новину «Байден знову планує візит у Німеччину - Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі