понеділок, 11 вересня 2023 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден сказав, що говорили про війну в Україні на саміті G20

Байден сказав, що говорили про війну в Україні на саміті G20
На саміті G20 панувала згода щодо справедливого миру в Україні. Фото: eastnews.ua

Серед учасників саміту G20 в Індії панувала згода стосовно встановлення миру в Україні.

Про це президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив під час пресконференції в Ханої, передає пресслужба Білого дому.

"Ми обговорили жорстоку й неправомірну війну Росії проти України. У залі панувала належна згода щодо необхідності справедливого й тривалого миру, який відповідав би принципам Статуту ООН та поважав суверенітет і територіальну цілісність", – зазначив він.

Байден підкреслив, що саміт підтвердив лідерство США та відданість Вашингтона розв'язанню проблем, найважливіших для людей в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія блокує компроміс: вперше за 20 років саміт G20 може завершитись без підсумкової декларації

У цьому контексті американський лідер назвав, зокрема, інвестування в інклюзивне зростання та сталий розвиток, розв'язання кліматичної кризи, зміцнення продовольчої безпеки та освіти, а також безпеку глобального здоров'я.

9-10 вересня в Нью-Делі відбувся саміт лідерів країн G20.

Байден планував скористатися відсутністю на саміті G20 в Індії російського диктатора Володимира Путіна та лідера КНР Сі Цзіньпіня. Він отримав змогу покращити відносини США з країнами, що розвиваються.

Раніше Байден казав, що розчарований тим, що лідер Китаю не відвідає саміт глав держав "Великої двадцятки" (G20) в Індії. Однак, він ще збирається зустрітися з китайським лідером.

Зараз ви читаєте новину «Байден сказав, що говорили про війну в Україні на саміті G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі