пʼятниця, 08 липня 2022 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден відреагував на відставку Джонсона і згадав про Україну

Байден відреагував на відставку Джонсона і згадав про Україну
Американський лідер підкреслив, що з нетерпінням чекає продовження тісної взаємодії з британським урядом. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден висловив упевненість, що США й Велика Британія продовжать тісну взаємодію та надалі матимуть особливі відносини попри зміну уряду в Сполученому Королівстві.

Про це глава Білого дому заявив у четвер, повідомляє Reuters. Він також висловив упевненість, що відставка Бориса Джонсона не вплине на підтримку України з боку Заходу.

"Сполучене Королівство і Сполучені Штати є найближчими друзями та союзниками. Особливі відносини між нашими народами залишаться міцними та стійкими", – сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на відставку Джонсона

Американський лідер підкреслив, що з нетерпінням чекає продовження взаємодії з британським урядом, а також іншими союзниками й партнерами по всьому світу в контексті досягнення важливих пріоритетів.

Байден уточнив, що це передбачає "збереження потужного та єдиного підходу до підтримки українського народу".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку. З відповідною заявою виступив у четвер, 7 липня.

Джонсон продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави керівної партії. Вибори відбудуться у жовтні. Посаду прем'єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на відставку Джонсона і згадав про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі