середа, 18 січня 2023 23:17

Байден відеагував на трагедію в Броварах

Байден відеагував на трагедію в Броварах
Президент США Джо Байден відеагував на катастрофу в Броварах. Фото: DW

Президент Сполучених штатів Джо Байден із дружиною Джилл висловили глибокі співчуття родинам усіх загиблих і постраждалих внаслідок падіння вертольота у Броварах.

США підтримують народ України "перед лицем цієї трагедії і будуть підтримувати до тих пір, поки це буде потрібно", йдеться на сайті Білого дому.

"Наші серця також з десятками мирних жителів, які були вбиті або поранені, в тому числі з безцінними дітьми, та їхніми родинами. Ми сумуємо разом із усіма, хто оплакує цю страшну трагедію. Сьогодні ми молимося за зцілення для поранених і розраду для тих, хто втратив близьких, – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому все керівництво МВС було в одному гелікоптері – Клименко відповів

Байден підкреслив, що Денис Монастирський та його команда були глибоко залучені до збереження демократії в Україні — як до її захисту від російської агресії, так і до життєво важливої роботи щодо реформ для зміцнення українських інституцій у цій війні та в майбутньому.

Він назвав очільника МВС "реформатором і патріотом, який відстоював волю українського народу".

Сьогодні вранці вертоліт Державної служби з надзвичайних ситуацій впав біля дитячого садка в Броварах на Київщині.

На борту перебували міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар Юрій Лубкович. Загинули всі, хто перебував на борту.

Загинули 14 людей, серед них дитина. Служба безпеки України розпочала розслідування. Розглядають три версії трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Байден відеагував на трагедію в Броварах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі