середа, 01 лютого 2023 07:49

Байден обговорить із Зеленським передачу винищувачів

Байден обговорить із Зеленським передачу винищувачів
Джо Байден збирається говорити із Зеленським. Фото: slovoidilo.ua

Президент США Джо Байден обговорить із президентом України Володимиром Зеленським останні запити Києва на сучасне озброєння для захисту від Росії.

Про це він заявив 31 січня, повідомляє агенція France-Presse.

"Ми збираємося поговорити", – сказав Байден журналістам менш як через добу після того, як він однозначно відповів "ні" на запитання, чи нададуть США Україні винищувачі F-16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден готує візит у Європу ‒ ЗМІ розкрили подробиці

Сполучені Штати є найбільшим постачальником зброї в Україну. Коаліція інших західних країн також надсилає зброю, починаючи від гвинтівок і закінчуючи бронетехнікою та артилерією. Однак президент Зеленський на тлі продовження агресії Росії закликає до ще потужнішої та досконалішої зброї.

В Білому домі захистили рішення поки не відправляти винищувачі F-16 в Україну. Про це розповів координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Він наголосив, що нині Україна отримує велику кількість військової допомоги. Новий пакет буде відправлений найближчими тижнями і місяцями. Ця допомога має допомогти ЗСУ взимку і навесні.

Зараз ви читаєте новину «Байден обговорить із Зеленським передачу винищувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі