пʼятниця, 17 червня 2022 04:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден не шкодує, що запровадив санкції проти Росії

Байден не шкодує, що запровадив санкції проти Росії
Байден прокоментував санкції проти Росії. Фото: ВВС

Джо Байден не шкодує про запровадження санкцій проти Росії. Хоча вони і стимулюють зростання цін і створюють цим політичні ризики для демократичної партії в рік виборів.

Запровадження санкцій є найкращою відповіддю на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заявив президент США, пише Associated Press.

Він заявив, що діяв як головнокомандувач, а не політик, який думає тільки про вибори.

"Я президент Сполучених Штатів. Це було зроблено в найкращих інтересах країни. Без жартів. Що сталося б, якби найсильніша країна НАТО, яку ми створили разом, не відреагувала на російську агресію?", — сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо зупинити Путіна в 2022 році" - Порошенко виступив перед лідерами світу з різкою промовою

За його словами, безкарне просування Росії вглиб України призвело б до хаосу не тільки в Європі. Це могло б підштовхнути Китай до захоплення Тайваню, а Північну Корею до ще більш агресивного просування своїх ядерних амбіцій.

Підтримку України у сфері оборони забезпечують понад 40 держав.

США та інші держави запровадили потужні санкції проти Росії, посилили стримування й оборону НАТО на східному фланзі й надали "історичний рівень військової та іншої допомоги Україні", яка мужньо захищає свою територію і свободу.

Зараз ви читаєте новину «Байден не шкодує, що запровадив санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі