неділя, 11 вересня 2022 04:49

Байден не зацікавлений у зустрічі з Путіним на полях саміту G20 – Нуланд

Байден не зацікавлений у зустрічі з Путіним на полях саміту G20 – Нуланд
Байден не проявляє інтересу до спілкування з Путіним. Фото: scanpix.lt

Президент США Джозеф Байден не зацікавлений у зустрічі на полях саміту G20 на індонезійському Балі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Така зустріч навіть не обговорюється, заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє "Укрінформ".

"Що стосується зустрічі на Балі, до неї ще пройде певний час. Поки я не бачу жодного інтересу до Путіна з боку нашого президента" - запевнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі пояснили, чому не визнають РФ спонсоркою тероризму

Нуланд додала, що якщо Путін ризикне з'явитися на саміті, лідерам Великої двадцятки необхідно дуже прямо висловити йому своє бачення щодо війни в Україні - що Росія порушила всі можливі принципи, які були закладені в документах, підписаних після Другої світової війни. При цьому документи підписував і Радянський Союз, чиїм правонаступником вважає себе Росія.

Особиста участь російського президента Володимира Путіна в саміті "Великої двадцятки" в Індонезії поки під питанням. Схоже, що він боїться їхати в Індонезію.

Що стосується питання участі України в саміті G20, то воно буде залежати від ситуації на фронті на момент проведення заходу.

Зараз ви читаєте новину «Байден не зацікавлений у зустрічі з Путіним на полях саміту G20 – Нуланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі