середа, 24 квітня 2013 11:25

Азаров зробив висновки з минулої зими і наказав готуватися до наступної вже зараз

Азаров зробив висновки з минулої зими і наказав готуватися до наступної вже зараз
Азаров: "Ми повинні зробити висновки з минулої зими і підготуватися до найбільш жорсткого варіанту погодних умов". Фото: radio24.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров наказав уже готуватися до наступної зими.

Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів.

"Закінчилася найважча зима за останнє десятиріччя. Власне, ми пережили вісім зим одночасно. Опалення в країні відключено. Що це означає? У першу чергу те, що без паузи повинна розпочатися підготовка до нового опалювального сезону і в цілому до наступної зими", – наголосив він.

Прем'єр уточнив: "Під час цієї підготовки ми повинні зробити висновки з минулої зими і розраховувати на найбільш жорсткий варіант погодних умов. Сьогодні треба розпочати технічну ревізію всіх об'єктів, які припинили роботу в зимовому режимі".

Азаров зауважив, що необхідно як модернізувати технічне оснащення, так і підвищити рівень професійності співробітників, які працюють у цій галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр закликав опозицію працювати у парламенті, а не на вулицях

Він підкреслив: "Тонкі" місця треба виявити до того, як вони порвуться. Після того треба сконцентрувати ресурс на ліквідацію виявлених потенційно небезпечних аварійних ситуації та системно проводити ремонтні роботи. Особливу увагу треба звернути на навчання та постійне підвищення кваліфікації персоналу".

Так, за словами прем'єра, за період опалювального сезону трапилося 7 вибухів на котельних установках, і в 5 випадках причиною стала некомпетентність обслуговуючого персоналу.

"Я вимагаю зробити практичні висновки щодо кожного випадку. Не тільки кадрові. Труби давно вичерпали свій ресурс. Всюди, де можна, не гаючи жодного дня, треба продовжити життєдіяльність об'єктів. Доручаю це віце-прем'єру Вілкулу, міністру Геннадію Темнику – до кінця травня провести спільні з регіональними адміністраціями колегії щодо підготовки до осінньо-зимового періоду", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров зробив висновки з минулої зими і наказав готуватися до наступної вже зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі