середа, 17 листопада 2010 11:31

Азаров назвав умову отримання нового кредиту МВФ

Азаров назвав умову отримання нового кредиту МВФ

Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що уряд не витратив жодної копійки з траншу МВФ.

Про це він сказав, відкриваючи засідання Кабміну.

"Можу Вас запевнити, що із траншу МВФ ми не витратили жодної копійки, жодного центу. В першу чергу ті гроші нам потрібні не як ресурс на поточні потреби, а як резерв, який перекриває ризики першочергового здійснення реформ, а також, як сигнал міжнародним інвесторам, що Україні знову можна довіряти",-наголосив глава уряду.

"Цей сигнал інвесторами почутий. Всі міжнародні фінансові організації вважають, що Україна вдало повернулася на ринок капіталів і зацікавила світ новою економічною політикою", - додав прем'єр.

За словами керівника уряду, на відміну від попередників, сьогоднішній Кабмін витрачає кредити тільки на розвиток та інфраструктурні проекти.

Прем'єр також зазначив, що в разі як справи з МВФ будуть іти успішно, то можна сподіватися, що до кінця року Україна отримає від МВФ 1,6 мільярда доларів.

"Я задоволений співпрацею з МВФ. Переговори були непростими, але місія пересвідчилася, що ми добросовісно виконуємо зобов'язання", - резюмував керівник уряд.

Між тим, за словами представників місії МВФ більша частина другого траншу МВФ піде на "проїдання".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров назвав умову отримання нового кредиту МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі