середа, 09 березня 2011 11:42

Азаров каже, що комунальні тарифи не можна було не підвищувати

Азаров каже, що комунальні тарифи не можна було не підвищувати

Несплата за житлово-комунальні послуги за збільшеними тарифами призведе до збільшення боргу держави.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, не підвищувати тарифи було не можна.

"Ми всі отримали нові платівки за житлово-комунальні послуги, і сума у них, як правило, більша, ніж місяць тому. Це не може порадувати. Проте, чи є альтернатива такому розвитку подій? Є. І далі заганяти державу в борги, доки вона не стане неплатоспроможним боржником", - сказав він на засіданні Кабміну у середу.

"Підвищення плати за комунальні послуги, безумовно, болюче випробування для більшості наших громадян. Але ми захистили найбільш вразливі родини", - додав він.

Азаров також вчергове назвав спекуляціями заяви про те, що пенсіонерам не вистачить пенсій для того, щоб заплатити за компослуги.

Керівник уряду запевнив, що вартість "комуналки" для них не перевищуватиме 10% від пенсії.

"Спекуляції, ніби пенсії не вистачить, щоб заплатити за квартиру, абсолютно безпідставні. Жоден пенсіонер не повинен платити за житлово-комунальні послуги більше 10% сукупного доходу, жодна родина, члени якої працюють - більше 15%. Зате заможні стануть платити без необґрунтованих пільг і не перекладатимуть свій тягар на інших платників податків", - додав він.

Водночас прем'єр спрогнозував збільшення кількості родин, які звернуться за субсидіями.

"Тому я доручаю міністерству соцполітики і праці, щоб спрощена система надання субсидій працювала в автоматичному режимі, як ми її налагодили з минулого року", - сказав Азаров.

Нагадаємо, що згідно до меморандуму між Україною та МВФ у 2011 році тарифи на комунальні послуги для населення зростуть на 62%, а ціни на газ на 30%.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що комунальні тарифи не можна було не підвищувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі