понеділок, 29 жовтня 2007 09:49

Аргентина обрала собі президентом жінку (ФОТО)

 
Опозиція визнала свою поразку на президентських виборах у Аргентині. Після обробки трохи більше половини бюлетенів Еліса Карріо, лідер лівоцентристської групи "Громадянська коаліція", що за результатами виборів стала другою політичною силою в країні, привітала першу леді і сенатора Кристину Фернандес із перемогою. У той же час, вона відзначила, що їй та її прихильникам з великою перевагою вдалося перемогти практично в усіх найбільших містах Аргентини, у тому числі у столиці Буенос-Айрес. Проте сили для перемоги по всій країні опозиції явно не вистачило. Головні надії покладалися на другий тур, в якому шанси першої леді були б не такі однозначні.

У результаті Кристина Фернандес стає першою жінкою в історії країни, яка очолила вищий державний пост шляхом всенародного голосування, передає ІТАР-ТАРС.

До неї Аргентиною правила тільки Марія Естела Мартінес (із 1974 по 1976 роки). Остання дружина президента Хуана Домінго Перона стала главою держави в липні 1974 року після його смерті відповідно до конституції, оскільки посідала пост віце-президента країни. Проте через два роки її було усунуто від влади військовими шляхом державного перевороту 24 березня 1976 року. В результаті в Аргентині на сім років запанувала диктатура.

Одній з нагальних проблем, з якою зіткнеться новий президент країни, є зростання цін і інфляція. Кристина Фернандес обіцяє продовжити перетворення, що розпочав її чоловік Нестор Кіршнер. Либонь вона боротиметься з інфляцією тими ж методами, а саме шляхом жорсткого контролю цін і посиленого втручання держави в економіку країни.

 

За матеріалами: Newsru.com, Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Аргентина обрала собі президентом жінку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі