четвер, 13 березня 2014 16:37

Арешт Фірташа налякав усіх українських олігархів - експерт

Арешт Фірташа налякав усіх українських олігархів - експерт
Дмитра Фірташа підозрюють у причетності до створення організованої злочинної групи ipress.ua

Після арешту газового магната Дмитра Фірташа вітчизняні мільярдери боятимуться вирішувати свої бізнес-питання в Західній Європі.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів екс-голова Фонду державного майна України Олександр Бондар.

"Арешт Фірташа у Відні не випадковий. Якщо тут є інтереси США, то саме зараз вигідно пускати в хід цю справу. В минулому, швидше за все, не хотілось псувати стосунки з владою, оскільки Фірташ був одним із найближчих до режиму Януковича. Також цей арешт - сигнал іншим олігархам. Не думаю, що хтось із них після цього наважиться їхати в Західну Європу. Адже не відомо, на кого які справи відкриті, і кого ще поспішать арештувати", - розповів Бондар.

За його словами, прізвища потенційних номінантів в арештанти складно назвати, адже в зоні ризику опинились всі. Крім того, у Фірташа уже давно були проблеми з в'їздом до США, пов'язані з тісними особистими зв'язками з Семеном Могилевичем (кримінальний авторитет світового маштабу). Також найбільша загроза для наших олігархів - це тісна співпраця з минулою владою. Самого цього факту вже достатньо, аби мати великі неприємності на Заході, наголосив експерт.

Як відомо, Фірташ був включений у газові схеми між режимами Путіна та Януковича, а як співвласник компанії "РосУкрЕнерго" брав участь в газових проектах за часів президентства Ющенка та прем'єрства Тимошенко.

"Тепер газову систему України може чекати перерозподіл. Це стосується і хімічної, і титанової галузі, яка належить Фірташу. Але затримати - не означає посадити. Час покаже, хто що ділитиме, і за що відповідатиме перед законом. Проте цей арешт - дуже чіткий і зрозуміли "натяк" українським багатіям. Не думаю, що хтось із тих мільярдерів, які сховались в Росії, наважаться вирішувати свої бізнес-питання в Європі. До того ж, наступними у списку європейських правоохоронців можуть бути і російські мільярдери", - резюмував Бондар.

Нагадаємо, У Відні за запитом американської ФБР австрійська поліція заарештувала українського підприємця, інвестора, голову ради групи компаній Group DF, голову ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа. Його підозрюють у причетності до створення організованої злочинної групи.

Зараз ви читаєте новину «Арешт Фірташа налякав усіх українських олігархів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі