четвер, 13 березня 2014 18:04

Ярема обіцяє найближчим часом оформити Януковича і Ко в Інтерполі

Ярема обіцяє найближчим часом оформити Януковича і Ко в Інтерполі
Фото: adk.com.ua

В інтерв'ю журналістам перший віце-прем'єр Віталій Ярема підтвердив інформацію про затримання мільярдера Дмитра Фірташа.

Про це він сказав журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"З австрійцями ми ще не звязувалися. Не з'ясовували всі обставини, але його затримали за орієнтуванням Федерального бюро розслідування США", - зауважив віце-премєр.

За словами Яреми всі колишні високопосадовці нині знаходять в Росіїї чи Казахстані.

"Сьогодні направлені орієнтування для правильного оформлення Януковича в розшук Інтерполу. Там вони перевіряють причетність до політичних переслідувань, релігійних, за сексуальними ознаками. Якщо вони відсутні, то Інтерпол включає особу у список розшукуваних злочинців. Там дається на це 10 днів. Думаю протягом цього часу Янукович уже буде поставлений в Інтерпол. Те саме буде із його прибічниками", - розказав урядовець.

Говорячи про те, що Росія не хоче видавати Україні Януковича, Ярема зазначив "Це її проблеми. Якщо вони хочуть повністю ізолюватися і поставити нову залізну завісу, то хай тримають злочинців. Ми ж будемо все робити в правовому полі. Звичайно проводити операцію на території Росії по захопленню це безглуздя. Але Росія сьогодні одна, а завтра може бути іншою. Путін же не вічний".

Нагадаємо, українського олігарха Дмитра Фірташа заарештовано у Відні ввечері у середу, 12 березня. Його підозрюють у хабарництві і створенні кримінального угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Ярема обіцяє найближчим часом оформити Януковича і Ко в Інтерполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі