четвер, 27 січня 2011 20:11

Януковичу в Давосі влаштували бойкот?

Януковичу в Давосі влаштували бойкот?

Президент Віктор Янукович у Давосі не проводитиме зустріч з лідерами провідних держав світу.

Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"У програмі візиту до Швейцарії зустріч з керівником ЄБРР, президентом Швейцарії та канцлером Австрії", - сказав Льовочкін.

Як пояснив голова Адміністрації президента зі світовими лідерами Янукович зустрічався ще минулого року.

Крім того, за його словами, у п'ятницю Янукович проведе зустріч з президентом Польщі Броніславом Комаровським в рамках ланч-конференції, організованої фондом Пінчука.

Швейцарія – є країною господарем, тому її керівництво на форумі зустрічається з усіма, крім того, Швейцарія – парламентська республіка, де президент не відіграє важливої ролі.

При цьому Британський принц Ендрю, з яким президент зустрівся в четвер, є лише четвертим в черзі на королівський престол.

Зазвичай в Давосі українські президенти намагаються зустрітися з лідерами провідних держав світу.

Зокрема, в 2005 році тодішній президент Віктор Ющенко зустрічався з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, канцлером Німеччини Герхардом Шредером, керівником Євробанку реконструкції та розвитку Жаном Лем'єром і гендиректором Всесвітньої торгової організації Супачай Панітчпакді.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Януковичу в Давосі влаштували бойкот?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі