вівторок, 31 липня 2018 11:35

Януковичу призначили адвоката, який захищав "беркутівців"

Януковичу призначили  адвоката, який захищав "беркутівців"
Новий адвокат Олександр Байдик буде просити у суду час на ознайомлення із справою. Фото: Gazeta.ua

У суді про держзраду екс-президета Віктора Януковича призначили нового адвоката Олександра Байдика. Про це він розповів журналістам під час технічної перерви в Оболонському суді.

За словами Байдика, за засіданнями суду він не слідкував. Тому буде просити суд надати кілька місяців для ознайомлення зі справою. Також виступає проти призначення державного адвоката, бо Янукович відмовився від допомоги безоплатного захисника.

Документи ппідписав із екс-президентом кілька тижнів тому. Де зустрічався із підсудним в Росії не каже, посилаючись на адвокатську таємницю. Інтереси Януковича Байдик буде захищати і в інших справах. За інформацією журналістів, раніше Байдик був адвокатом "беркутівців", яких обвинувачують у розстрілах Героїв Небесної Сотні на Майдані.

Судді пішли на перерву після того, як попередній захисник Віталій Сердюк заявив про те, що зараз у Мінську перебуває його колега Ігор Федоренко разом зі свідком захисту Аркадієм Ярощуком - пілотом вертольота, яким Янукович 22 лютого 2014 року летів із Харкова до Донецька. Сердюк почав наполягати на заслуховуванні цього свідка. Після відмови суду в допиті й відводі судді, він вийшов із залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Януковича знову влаштували демарш у суді

30 липня, у справі про держзраду повинні були розпочатися судові дебати. Через неявку адвокатів засідання перенесли на 31 липня. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу призначили адвоката, який захищав "беркутівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі