середа, 26 травня 2010 15:49

Януковичу хочуть показати бійку і нагодувати кашею

Януковичу хочуть показати бійку і нагодувати кашею

Завтра одразу після прильоту до Львова президент Віктор Янукович просто з аеропорту поїде у 80-й аеромобільний полк на Стрийській. Він знаходиться поряд з Академією сухопутних військ.

Президент має дати остаточну відповідь, чи залишиться Академія у Львові, чи її перенесуть в Одесу.

Полковник запасу і військовий експерт Микола Гуцуляк вважає, що Львівська академія сухопутних військ – найкраща в Європі і одна з кращих у світі. Він був її випускником 1981 року.

"Вона має у своїй структурі Яворівський полігон. На ньому не раз відбувалися міжнародні навчання, його позитивно оцінили іноземні військовики - від Штатів до Кореї і Японії. Поруч

– 80-й аеромобільний полк, де курсанти можуть працювати з солдатами. Зараз будується спортзал, що зможе приймати всеукраїнські змагання з волейболу, баскетболу, басейн на 25 метрів. У 2007 році тут було 17 науковців, у 2010-му вже 21 доктор та 130 кандидатів наук. Ведуться дослідження в галузі військової психології, артилерії", - розповів він.

За словами Гуцуляка, в Одесі можуть готувати лише окремі спеціальності.

"Не можна Академію переносити під хату кожному, хто лише захоче, щоб його діти вчилися під носом. Тому, я впевнений, головнокомандуючий оцінить Академію і прийме рішення на користь Львова. Десантники полку покажуть йому програму з рукопашного бою. Думаємо, головнокомандуючий захоче зайти в казарму. Та, було б гарно, якби він у їдальні сів за один стіл разом зі своїми солдатами, якими командує, і скуштував солдатської каші. Нічого спеціального готувати не будуть", - зазначив військовий експерт.

Одеський інститут Сухопутних військ був реформований у 2007 році і переведений до Львова.

Напередодні до президента офіційно звернувся Митрополит Одеський Агафангел, депутат Одеської обласної ради. Він каже, що Одеський інститут має 110 років, а у Львові був польський кадетський корпус, випускники якого "здійснювали експансію проти православного населення Західної України. Греко-католицька церква у західному регіоні робить все для захоплення земель, які населяють православні християни, нав'язує католицьку віру, міняє світогляд майбутніх офіцерів. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Януковичу хочуть показати бійку і нагодувати кашею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі