понеділок, 07 лютого 2022 15:20

Януковича викликали на допит

Державне бюро розслідувань викликає президента-втікача Віктора Януковича на допит до слідчого.

Він має відбутися 9 лютого у справі про організацію дезертирства працівників Управління держохорони. Відповідне повідомлення про виклик опублікували в газеті "Урядовий кур'єр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича арештували у справі про "Межигір'я"

"Вам (Януковичу. - Gazeta.ua) необхідно з'явитися 9 лютого о 9:00 до ДБР для отримання повідомлення про підозру в кримінальному провадженні й допиту як підозрюваного", - ідеться в повідомленні.

Автор: "Урядовий кур'єр"
  Президента-втікача  Віктора Януковича викликали на допит
Президента-втікача Віктора Януковича викликали на допит

Ідеться про кримінальне провадження за фактом дезертирства працівників Управління держохорони, у якому повідомили про підозру начальнику охорони Януковича.

Головному охоронцю президента-втікача Віктора Януковича обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Колишнього начальника Служби безпеки президента підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України й дезертирстві, скоєнних за попередньою змовою групою осіб.

Слідство встановило, що на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території АР Крим, де керував охороною Януковича. Однак після завершення відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. Діяв за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.

Зараз ви читаєте новину «Януковича викликали на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі