субота, 22 січня 2011 15:38

Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"

Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"

Сьогодні львів'яни ставили підписи під листом президентові Віктору Януковичу. У ньому просять посприяти у ліквідації в Україні пам'ятників Сталіну, Леніну, Косіору й іншим комуністичним діячам.

Юрій Кожелюк із партії "Україна Соборна", один із ініціаторів акції, у розмові із кореспондентом Gazeta.ua зазначив:

"Де таке ще є, в якій державі? Де з цивілізованих країн ще носять квіти Сталіну і саджають до тюрми тих, хто намагається позбутися цього комуністичного ідола? Та ніде, крім нас, такого більше нема. У жодній державі колишнього Радянського Союзу не героїзують Сталіна, крім України. А в нас чогось ціла компанія розгортається із захисту пам'ятника катові українського народу. Ми вимагаємо очистити Україну від комуністичних бовдурів".

Підписи розпочали збирати просто на святі Дня соборності в центрі міста. За годину під зверненням розписалося понад тисячу людей. Загалом у Львові планують зібрати понад 100 тис. підписів. Далі листа передадуть у Тернопільську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Волинську й Закарпатську області.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Януковича просять очистити Україну від "комуністичних бовдурів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі