Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 12:25

Януковича просять ігнорувати закони "кнопкодавів"

Януковича просять ігнорувати закони "кнопкодавів"

Партія "Наша Україна" просить депутатів голосувати за закони особисто, а президента Віктора Януковича не підписувати документи ухвалені Радою в неконституційний спосіб.

За словами, екс-міністра юстиції Миколи Оніщука неособисте голосування народних депутатів ставить під сумнів легітимність законодавчого процесу в Україні.

"Неособисте голосування, тобто картками відсутніх народних депутатів, в тому числі й проти їх волі, безумовно, є порушенням вимог частини 3 статті 84 Конституції України, яка передбачає, що голосування на засіданнях ВРУ здійснюється народним депутатом особисто", - зауважив він.

Екс-міністр також нагадує, що в разі, якщо депутат голосує "за того хлопця", закон може бути визнано неконституційним.

"Практика голосування одного народного депутата України за іншого не має юридичних підстав. Порушення встановленої Конституцією України процедури розгляду чи ухвалення законів та інших правових актів є підставою для визнання їх неконституційними (частина 1 статті 152 Конституції України)", - наводить Оніщук роз'яснення КСУ.

 

Він також нагадує, що президент України є гарантом дотримання прав та свобод, тому саме він, за словами "нашоукраїнця", має відіграти вирішальну роль у дотриманні встановлених конституційних вимог щодо ухвалення рішень у Верховній Раді.

"Політична партія "Наша Україна" звертається до всіх народних депутатів утриматись від неособистого голосування, виконуючи конституційні приписи, а також до Президента України як гаранта Конституції - утриматися від підписання законів, які були ухвалені у спосіб, що не відповідає Основному Закону", - зазначається у повідомлені прес-служби НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «Януковича просять ігнорувати закони "кнопкодавів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути