субота, 29 березня 2008 09:43

Янукович заявляє, що результати виборів у Києві можна скасувати у будь-який момент

Янукович заявляє, що результати виборів у Києві можна скасувати у будь-який момент
Результати дострокових виборів в Києві можна буде скасувати в судовому порядку, заявляє лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

"Хочу підкреслити: виключно судове рішення могло б стати законною підставою для проведення дострокових виборів столичного голови. Але щонайповніший бєзпрєдєл - те, що сюди ще приплели дострокові вибори до Київради! До речі, я і сьогодні упевнений в тому, що якщо ці вибори відбудуться на підставі відповідної ухвали Верховної Ради, то їх результати у будь-який час можна буде скасувати в судовому порядку, оскільки вони незаконні", - заявив Янукович в інтерв"ю газеті "Київський телеграф", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За його словами, створено дуже небезпечний прецедент для країни.

"Це наочний приклад того, як у будь-якому місті України незаконним шляхом можна відсторонити законно обраного міського голову. Достатньо лише Верховній Раді прийняти відповідну ухвалу простою більшістю голосів. Адже всіх керівників місцевих органів самоврядування, як і народних депутатів, обирав український народ", - підкреслив лідер опозиції.

Нагадаємо, 18 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори Київського міського голови і Київської міської ради. Даною ухвалою передбачено призначення позачергових виборів на останнє воскресіння 70-денного терміну з дня набуття чинності документа.

За відповідну ухвалу проголосували 246 з 441 народного депутата, зареєстрованих у в залі. Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів.

Після цього Янукович заявив, що Київський міський голова Леонід Черновецький повинен оскаржити рішення Верховної Ради про призначення дострокових виборів мера столиці та Київради.

"Якщо він нормальна людина, то він сьогодні повинен подумати і подати заяву до суду про визнання постанови незаконною, і в суді довести, що не чинив зловживань", - наголосив Янукович, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заявляє, що результати виборів у Києві можна скасувати у будь-який момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі