пʼятниця, 11 квітня 2008 10:53

Янукович залишив міністрам Тимошенко шикарні "мерседеси"

У 2007 році Кабінет міністрів Віктора Януковича на свої потреби витратив 261 млн. грн.

Бюджетні гроші йшли на відновлення автопарку, комфортні умови роботи і на боротьбу з "прослушкою", пише "Дело" з посиланням на офіційний звіт.

За даними звіту, урядовий автопарк торік поповнився 19 новими машинами, 6 з яких – Меrсеdеs-Benz S600L. За них було віддано близько 9 млн. грн.

У списку покупок також значаться автопилососи по 4,5 тис. грн. кожен, кондиціонери по 31 тис. за штуку, а також убудований меблевий гарнітур для першої приймальні прем"єр-міністра. За нього держава заплатила майже 300 тис. грн.

Міністр Кабінету міністрів Петро Крупко зізнався, що завдяки щедрості Януковича, шикарними "мерседесами" зараз користуються члени уряду Юлії Тимошенко. Але хто саме, Крупко сказати не зміг.

Зате відомо, що в автопарку Кабміну зараз понад 200 машин, і тільки на їхню заправку торік витрачено близько 5 млн. грн.

Обслуговування престижних машин також обійшлося бюджету в копієчку. За бюджетні кошти Кабмін прикупив для своїх машин два пилососи. Вартість кожного такого апарата – 4,5 тис. грн. (середня вартість автопилососу в магазинах побутової техніки – 300 грн).

Більше стали витрачати чиновники і на страхування своїх транспортних засобів. У 2007 році ця цифра перевищила 1,1 млн. (роком раніше – 877 тис. грн.).

Крім того, торік секретаріат Кабміну придбав 22 квартири для своїх співробітників. Їхня загальна вартість – 15 млн. грн.

При цьому на ремонт будинку уряду в 2007 році було спрямовано 19 млн. грн. На капітальний ремонт кабінетів, коридорів і холів витрачено ще 12 млн. Крім того, у 46 кабінетах будинку уряду проведений частковий ремонт, пов"язаний із заміною віконних блоків і дверей. На заміну ліфтів у будинку Кабміну витрачено понад 1,3 млн.

Минулий Кабмін також поміняв у своєму офісі 56 кондиціонерів. Вартість одного такого "чуда техніки", відповідно до звіту секретаріату уряду, складає 30 тис. грн. (видання зазначає, що в магазинах кондиціонери престижних марок коштують до 2 тис. дол., тобто практично в 3 рази дешевше).

У звіті секретаріату Кабмину також зазначено, що минулий уряд витратив майже 0,5 млн. грн. на купівлю кабіни "Гарант 5". Її спеціально створювали на замовлення Януковича – щоб убезпечити його від "прослушки". Кабіна являє собою "сталевий корпус, схожий на холодильник" і займає площу 10 кв. м.

За словами Крупка, Кабмін Тимошенко на наради в "таємну кімнату" ніколи не ходив, пише

Зараз ви читаєте новину «Янукович залишив міністрам Тимошенко шикарні "мерседеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі