понеділок, 03 грудня 2007 16:27

Янукович віддав борг Путіну і привітав Зубкова з перемогою "Єдиної Росії"

В.о. прем"єр-міністра Віктор Янукович привітав російського прем"єра Віктора Зубкова з перемогою провладної партії "Єдина Росія" на виборах у парламент.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, посилаючись на телефонну розмову прем"єрів.

"Віктор Янукович також привітав Віктора Зубкова з гарним результатом, який політична партія "Єдина Росія" одержала на парламентських виборах", - сказано в повідомленні.

Янукович і Зубків також обговорили актуальні питання україно-російського співробітництва, повідомляє "Обком" з посиланням "Українські новини".

Вони відзначили необхідність проведення засідання україно-російського міжурядового комітету для підведення підсумків економічного співробітництва в 2007 році.

У ході розмови Янукович попросив Зубкова направити в Україну російських фахівців у сфері гірської науки для роботи в науково-експертній комісії для з"ясування причин вибуху газу на шахті ім. Засядька (Донецьк) 2 грудня.

Прем"єри також обговорили хід переговорів з постачання газу в Україну в 2008 році.

2 грудня пройшли вибори Державної Думи Росії (нижня палата парламенту).

За даними російського ЦВК за підсумками підрахунку близько 98% голосів, "Єдина Росія", яку очолив на виборах нинішній президент Росії Володимир Путін, набирає 64,1% голосів, Комуністична партія Росії - 11,6%, Ліберально-демократична партія Росії - 8,2%, "Справедлива Росія" - 7,8%.

У Держдуму проходять ці чотири партії - тільки вони подолали 7% бар"єр.

80,5% виборців на виборчих дільницях в Україні проголосували за партію "Єдина Росія" на виборах Державної Думи Росії 2 грудня. Усього у голосуванні в Україні взяли участь 20,360 осіб.

Як відомо, після другого туру виборів президента України в 2004 році президент РФ Володимир Путін привітав Януковича – тоді кандидата в президенти України – з перемогою на виборах до офіційного оголошення їхніх результатів.

У результаті тих виборів після масових акцій протесту, що переросли в "помаранчеву революцію", президентом України став Віктор Ющенко, оскільки результати другого туру виборів-2004 були визнані Верховним судом України сфальсифікованими і було призначено перевибори, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович віддав борг Путіну і привітав Зубкова з перемогою "Єдиної Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі