четвер, 03 травня 2007 15:31

Янукович розповів, як Європа засудила Ющенка

"В мене сьогодні відбулись розмови з деякими керівниками з Європи, відбулись розмови з деякими керівниками з інших країн світу. Були дзвінки мені особисто і декому телефонував я. Мені було цікаво почути реакцію світу. Вона різко негативна. Світ здивований. В жодній країні світу не було такого щоб президент, який відповідає за дотримання законів і Конституції, сам власними руками руйнував правове поле", - сказав прем"єр-міністр Янукович на сьогоднішньому засіданні уряду.

Янукович розцінює звільнення президентом суддів Конституційного суду Сюзанни Станік та Валерія Пшеничного як намагання залякати КС та паралізувати його роботу.

Прем"єр знову закликав до переговорів "широким колом зараз за участю суддів КС, президента, прем"єр-міністра, всіх політичних сил".

"Я закликаю і опозицію, і президента України, який фактично її очолив, сісти врешті решт за стіл переговорів і домовитися. Якщо ми побачимо, що в нас немає іншого виходу як йти на вибори і буде прийнято консенсусом таке рішення, до цього ми повинні пройти відповідний процес, підготувати закони в парламенті, вийти, зробити необхідний термін для прийняття цих рішень і приймати політичне рішення", - зазначив Янукович.

"Давайте ми підготуємо необхідні закони. Про дострокові вибори. Підготуємо законодавче поле, з якого ми можемо піти на вибори. І залишимо лише одне питання – політичне. Після того як буде підготовлено законодавче поле, це останнє питання вирішимо спільно", - пропонує він.

"І деякі питання, по яким виникли розбіжності, можна також вирішити в парламенті. Але якщо вибори, так вибори. Не треба доводити ситуацію до такого величезного протистояння в суспільстві, і не дай боже кровопролиття", - застеріг Янукович, підкресливши, що "деякі радикальні сили з двох сторін готові в будь-який час це зробити".

"Невже ми не люди і в нас немає язика, ми не можемо домовитися? І голови немає, і совісті?", - запитав прем"єр, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як Європа засудила Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі