вівторок, 14 грудня 2010 19:08

Янукович потрапив у ТОП-10 повернень року за версією Time

Янукович потрапив у ТОП-10 повернень року за версією Time

Президент України Віктор Янукович приєднався до американських зірок - у десятці найгучніших повернень року за версією журналу Time він єдиний іноземець серед шоуменів, спортсменів і політиків зі США.

"У 2004 році Віктор Янукович балотувався на пост президента України і був проголошений переможцем, але результати були скасовані, коли вибори визнали сфальсифікованими. (І це після того, як хтось звалив його з ніг яйцем)", - йдеться в рейтингу.

"Під час передвиборної кампанії його прозахідного опонента Віктора Ющенка отруїли діоксином, який спотворив його обличчя. Згодом почалася Помаранчева революція (протести, які призвели до перевиборів, де переміг Ющенко), яку вважали великою перемогою для демократії", - пише видання.

"Термін Ющенка був, однак, невдалим, і на початку цього року Янукович переміг прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і став Президентом - вже по-справжньому. Багато хто стурбований тим, що відтоді він зміцнив зв'язки з Росією і власну владу", - відзначає Time.

Топ-10 повернень року

1. Конан О'брайєн (США) - американський комік в листопаді повернувся на телебачення, де тепер має власне шоу Conan на каналі TBS. У січні він був змушений піти з Tonight Show, отримавши компенсацію, за умовами якої він кілька місяців не мав права виступати в телеефірі.

2. General Motors (США) - півтора року тому автоконцерн почав процес банкрутства, і адміністрація Барака Обами влила в нього 50 млрд доларів. Державна допомога не була популярною, проте компанія в цьому році змогла вперше з 2004-го отримати прибуток, а в листопаді залучила 20 млрд доларів на IPO.

3. Еліот Спітцер (США) - два роки тому політику довелося піти у відставку з поста губернатора штату Нью-Йорк внаслідок скандалу. Йому, однак, з часом вдалося повернутися на громадську сцену, і тепер він є співведучим телешоу.

4. Ліза Мурковскі (США) - республіканка програла праймеріз представнику Руху чаювання Джо Міллеру, проте в листопаді все одно взяла участь у виборах сенатора від штату Аляска (як кандидат, якого виборці самостійно вписували в бюлетень) і здобула перемогу.

5. Бетті Уайт (США) - 88-річна телезірка взяла участь в шоу Saturday Night Live в травні, повернувшись на телебачення завдяки кампанії на Facebook. Згодом її запросили зіграти в сіткомі Hot in Cleveland, і вона отримала Еммі за появу на Saturday Night Live.

6. Віктор Янукович (Україна).

7. Пол Рубенс (США) - американський комік, який у 1991 році був заарештований за негідну поведінку в громадському місці, повернувся на сцену і на екрани.

8. Кейні Вест (США) - зірка хіп-хопу вирішив піти у тінь після того, як минулого року некоректно повівся на MTV Video Music Awards. У цьому році, однак, він зосередився на роботі над новим альбомом і отримав півтора мільйона друзів на Twitter.

9. Майкл Вік (США) - гравець американського футболу, відбувши 18 місяців у в'язниці, повернувся в 2009-му у спорт, а цього року продемонстрував просто феноменальні результати.

10. Джеррі Браун (США) - востаннє 72-річний політик був губернатором Каліфорнії ще за президентства Рональда Рейгана, і тільки в 2010-му йому вдалося повернутися в губернаторське крісло.

Переклад ІноЗМІ

Зараз ви читаєте новину «Янукович потрапив у ТОП-10 повернень року за версією Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі