четвер, 14 липня 2011 18:29

Янукович доручив Пшонці та Могильову якнайшвидше розслідувати замах на вбивство журналіста "Обозревателя"

Янукович доручив Пшонці та Могильову якнайшвидше розслідувати замах на вбивство журналіста "Обозревателя"

Президент України Віктор Янукович дав доручення генеральному прокурору України Віктору Пшонці і міністру внутрішніх справ України Анатолію Могильову в найкоротші терміни повно і об'єктивно провести розслідування інциденту з озброєним нападом на кореспондента інтернет-видання "Обозреватель" Анатолія Шарія.

Як повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України в четвер, 13 липень редакція цього інтернет-видання звернулася до глави держави з проханням взяти на особистий контроль дану справу.

На виконання доручення президента під головуванням в.о. генерального прокурора України Рената Кузьміна проведено міжвідомчу оперативну нараду зі співробітниками Генпрокуратури, прокуратури Києва, керівництвом слідчого управління МВС України та слідчими, у виробництві яких знаходяться відповідні кримінальні справи.

"На нараді узгоджений план спільних заходів. Прокурори надали вказівки слідчим для якнайшвидшого розкриття злочинів та вирішення питання безпеки життя потерпілого, передбаченого законом", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 13 липня в Солом'янському районі Києва невідомі обстріляли автомобіль журналіста інтернет-видання "Обозреватель" Шарія, який займається розслідуванням діяльності правоохоронних органів.

За словами журналіста, він на власному автомобілі вночі проводив чергове розслідування щодо функціонування заборонених законом ігрових автоматів. На одній з вулиць він помітив стеження за своїм автомобілем і почав "відриватися від переслідування". Через деякий час дорогу його автомобілю перекрив інший автомобіль, з якого в журналіста хтось цілився. Шарій розповів, що вистрибнув зі свого автомобіля, після цього невідомий вистрілив один раз.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 115 через ст. 15 (замах на вбивство) Кримінального кодексу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив Пшонці та Могильову якнайшвидше розслідувати замах на вбивство журналіста "Обозревателя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі