середа, 20 червня 2012 21:43

Янукович пообіцяв не переписувати Конституцію під себе

Янукович пообіцяв не переписувати Конституцію під себе
Президент розповів, якими пріоритетами керуватимуться при переписуванні Конституції. Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович запевнив, що змінювати Конституцію під якусь політичну силу чи людину не будуть.

Про це він сказав під час першого засідання Конституційної асамблеї, яке проходила сьогодні у Києві.

Голова держави розповів, що звернувся до керівництва Європейської комісії та Ради Європи із запрошенням долучитися до роботи Конституційної асамблеї.

Янукович також підкреслив, що процес модерніації Конституції вимагає чіткого визначення пріоритетів, які мають ставити розробники змін до Основного закону.

"На моє переконання, такими пріоритетами передусім є по-перше, посилення конституційних гарантій прав і свобод людини та громадянина, у тому числі реального забезпечення ефективного і незалежного судового захисту прав і свобод", - розповів він.

По-друге, наголосив президент, це розширення конституційного регулювання інститутів безпосередньої демократії.

"Третє - збільшення ефективності механізму організації державної влади, її удосконалення та збалансованості, - додав Янукович. – Четверте - створення належних конституційних засад реформування і місцевого самоврядування з метою збільшення його ефективності".

Ще одним пріоритетом  змін Конституції є, на думку голови держави, встановлення конституційних засад участі України у інтеграційних процесах.

"І найголовніше: оновлена Конституція України має бути орієнтована на утвердження людини як найвищої цінності суспільства та держави", - зауважив Янукович.

Водночас, й інші положення Конституції України, що на практиці виявились неефективними, мають істотно покращитися, підкреслив президент.

Янукович також запевнив, що змінювати Основний закон під якусь політичну силу чи конкретну людину ніхто не збирається.

"Упевнений, що Конституція України не повинна писатися під будь-який орган влади, політичну силу чи окремі персоналії. Це безперспективно", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв не переписувати Конституцію під себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі