пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:31

Янукович підвищив зарплатню науковцям

Уряд підвищив щомісячну довічну плату дійсним членам та членам-кореспондентам Національної академії наук та галузевих академій.

Про відповідне розпорядження Кабміну розповів віце-прем"єр Дмитро Табачник, повідомляє прес-служба уряду.

"Прийняття такого рішення було зумовлене тим, що майже три роки не здійснювалось підвищення розмірів довічних виплат видатним українським вченим, які своєю працею примножують науковий потенціал держави", – сказав Табачник.

Згідно із постановою уряду збільшує з 1 січня 2008 року плату за звання дійсного члена з 3000 грн до 5112 та члена-кореспондента Національної академії наук з 2000 до 3400.

А за звання дійсного члена та члена-кореспондента Української аграрної академії, Академії медичних наук, Академії педагогічних наук, Академії правових наук, Академії мистецтв встановлює її розмір на рівні - відповідно 4601 гривні та 3060 гривень.

"На моє глибоке переконання це свідчить про одне – Кабінет Міністрів, очолюваний Віктором Януковичем, здійснював і здійснюватиме конкретні кроки щодо забезпечення сприятливих умов роботи українських вчених та розвитку вітчизняної науки в цілому", - додав Табачник.

Як відомо сам Табачник є дійсним членом Академії правових наук.

Членами національної академії наук є екс-спікер Володимир Литвин,екс-міністр освіти Василь Кремень, екс-віце-прем"єр з гуманітарних питань Віталій Семиноженко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підвищив зарплатню науковцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі