середа, 30 травня 2007 20:50

Янукович: Останні укази Ющенка - це загроза громадського конфлікту

Останні рішення президента, такі як перепідпорядкування собі Внутрішніх військ і введення їх у Київ, загрожували Україні громадянським конфліктом, заявив прем"єр-міністр Віктор Янукович.

"Остання крапля - це рішення, яке ухвалив президент, про перепідпорядкування Внутрішніх військ і безпідставне уведення внутрішніх військ у Київ, призвело до надзвичайно небезпечної ситуації в країні", - сказав Янукович у середу в Києві на зустрічі з депутатами Європарламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він назвав "досить сумнівними" укази президента про розпуск парламенту і дострокові вибори.

"Потім усвідомлене блокування Конституційного суду й інших конституційних інститутів, таких як Генеральна прокуратура, остаточно призвело до погіршення ситуації, загострення і загрози громадянського конфлікту", - заявив Янукович.

Він відзначив, що в таких умовах коаліція запропонувала президентові правовий шлях подолання кризи.

Він знову висловив упевненість, що розбіжності між президентом, разом з опозицією, і коаліцією "можна було врегулювати без проведення позачергових виборів".

"На жаль, президент обрав шлях проведення дострокових виборів, прийняв сторону опозиції", - сказав прем"єр.

"Уряд ухвалив усі рішення, необхідні для врегулювання політичної кризи в Україні, і надіслав їх на розгляд Верховної Ради", - заявив він, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Янукович: Останні укази Ющенка - це загроза громадського конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі