субота, 24 вересня 2011 15:31

Янукович оглянув "Софію Київську" і поставив свічку
14

Фото: Фото: прес-служба президента

Президент Віктор Янукович взяв участь в урочистостях з нагоди 1000-річчя Софійського собору.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

У Митрополичих палатах Національного заповідника "Софія Київська" він оглянув виставку "Пам'ятки сакрального мистецтва XV – XVII століття".

Янукович також запалив свічку біля Царських врат.

У своїй промові він зазначив, що храм святої Софії був і залишається втіленням духу християнської єдності, сполучною ланкою між релігійними традиціями Сходу і Заходу.

"У всі часи Софія залишалася джерелом нашої духовності. І сьогодні покликання святої Софії – бути благодатним покровом, під яким відбуватиметься самоствердження України як європейської держави, зміцнюватиметься її суверенність і соборність", - сказав Янукович.

Він також висловив повагу працівникам заповідника.

Під час спілкування зі співробітниками "Софії Київської" президент пообіцяв посприяти поверненню в Україну праху Ярослава Мудрого.

В урочистостях взяли участь прем'єр Микола Азаров та голова Верховної Ради Володимир Литвин, а також міністри, народні депутати, представники київської влади та духовенства.

Зараз ви читаєте новину «Янукович оглянув "Софію Київську" і поставив свічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі