середа, 09 серпня 2006 11:01

Янукович не привітає Кучму з днем народження

 

Президент Віктор Ющенко відправить офіційне привітання з днем народження своєму попереднику Леоніду Кучмі. Сьогодні колишньому президенту України виповнюється 68 років.

- Є протокол, відповідно до якого Президент вітає державних діячів, депутатів і екс-президентів, — сказала газеті "Дєло" прес-секретар Президента Ірина Геращенко.

Торік Ющенко подзвонив Кучмі по телефону і побажав "теплого свята в колі родини і друзів", нагадує видання.

У свою чергу прем"єр-міністр Віктор Янукович не буде вітати екс-президента.

- Віктор Янукович торік його (Кучму - "ГПУ") не вітав. І я не думаю, що з минулого року щось змінилося, — сказала народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

На посаді прем"єра в 2002 році Янукович відзначав разом з Кучмою його іменини.

- Я пам"ятаю, літав тоді в Крим, поздоровляв, — сказала Герман, яка тоді була прес-секретарем Януковича. Найчастіше Янукович дарував Біблію або ікони.

"Дєло" зазначає, що багато політиків відверто зізнавалися, що "зовсім забули" про день народження, що наближається, українського екс-президента.

Єдині, хто планує привітати Кучму - це члени СДПУ(о).

- Я його привітаю. По телефону, — сказав Нестор Шуфрич, який побажає Кучмі здоров"я, а якщо вийде зустрітися особисто, то і символічний подарунок вручить.

Як повідомили "Дєлу" у прес-службі Леоніда Кучми, свій день народження екс-президент проведе "поза Києвом".

- Швидше за все, за кордоном, — сказали там.

Видання нагадує, що раніше Леоніду Кучмі дарували колекційні сервізи, яхти і чотирьохкілограмових золотих левів. При цьому стояла "жива" черга бажаючих його привітати в державній резиденції в Мухалатці.

Депутати розповідають, що найчастіше екс-президенту дарували картини і символічні ключі. У Кучми є японський ключ від Токіо і морський ключ чорноморців. Є в колекції подарунків Кучми і золотий медальйон у формі Конституції Іспанії.

Найдорожчий подарунок Кучми — яхта вартістю в $9 млн, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не привітає Кучму з днем народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі