неділя, 10 жовтня 2010 18:32

Янукович не хоче "закатувати під асфальт" бізнес

Янукович не хоче "закатувати під асфальт" бізнес

У листопаді парламент прийме в цілому Податковий кодекс України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник лідера фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами, кодекс почне діяти із 1 січня наступного року.

"Скільки б ми його не доопрацьовували, все одно будуть пропозиції щодо його вдосконалення та критика. Вона звучить із кожної конкретної сфери. Ось один займається малим бізнесом. Хоче, щоб його звільнили від податків, а далі хоч трава не рости. Так само і з тими, хто займається сільським господарством чи хімічною промисловістю. Тобто кожен думає про себе, а не дивиться на країну. Але ж не можна всіх звільнити від податків. Бо як потім платити ті ж соціальні зобов'язання?", - зазначив "регіонал".

Чечетов наголосив, що у малому бізнесі діють тіньові схеми, за якими "відмиваються величезні кошти".

"Тому тут теж треба допрацьовувати. І уряд, і профільний комітет парламенту зберуть засідання, пройдуть дискусії з представниками малого бізнесі і підприємництва. Діалог ще не завершений", - зауважив парламентар.

"Президент говорив, що треба збирати податки, але таким чином, щоб окремі галузі чи підприємства "не закатати під асфальт". Він казав, що в законі має бути баланс між гарантією надходження грошей до бюджету та перспективами для бізнесу і промисловості. Зараз ми на нього виходимо", - додав він.

Нагадаємо, на цьому тижні Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий проект Податкового кодексу України. За проголосували 258 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче "закатувати під асфальт" бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі