четвер, 03 лютого 2011 17:20

Янукович назвав Польщу головним партнером

Янукович назвав Польщу головним партнером

Польща залишається для України в найближчій перспективі головним партнером на шляху європейської інтеграції.

Про це президент України Віктор Янукович заявив під час спільної прес-конференції зі своїм польським колегою Броніславом Коморовським.

"Польща в найближчій перспективі є нашим головним партнером, який сприяє України в її прагненнях",-сказав глава держави.

Говорячи про те, що Польща була і залишається стратегічним партнером України, добрим сусідом, Віктор Янукович зазначив, що сторони під час переговорів вирішили активізувати двостороннє співробітництво, повідомляє прес-служба глави держави.

"З метою посилення координації наших двосторонніх заходів буде підвищено статус консультаційного комітету президентів, який тепер будуть очолювати глави президентських адміністрацій", - повідомив він.

Крім того, за словами Віктора Януковича, під час переговорів досягнута домовленість про більш тісну співпрацю між двома країнами під час головування Польща в ЄС у другому півріччі 2011 року.

Він додав, що Україна відчуває послідовну і конкретну підтримку Польщі українських євроінтеграційних прагнень.

У свою чергу, президент Польщі зазначив, що його країна готова надавати всіляке сприяння Україні в питаннях євроінтеграції.

Зокрема, він нагадав, що в даний час Україні готується до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, в рамках якого планується створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

"Польща у всіх цих справах бажає не лише ділитися своїм досвідом з України, але й підтримувати прагнення України, розраховані на те, що країна докладе всіх зусиль, щоб її підготовка була переконливою", - сказав він.

Віктор Янукович перебуває в Польщі з дводенним держвізитом. У складі української делегації голова президентської адміністрації Сергій Льовочкін, його заступник Ганна Герман, віце-прем'єр Віктор Тихонов, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, міністр культури Михайло Кулиняк, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Раніше президент України Віктор Янукович пообіцяв, що угода про скасування візового режиму між Україною та ЄС буде укладена до кінця року.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович назвав Польщу головним партнером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі