четвер, 07 квітня 2011 13:29

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Янукович натякнув Кучмі, що той постане перед судом - політолог

Янукович натякнув Кучмі, що той постане перед судом - політолог

Слідство по справі Леоніда Кучми одразу було необ'єктивне, тому адвокати екс-президента заявили відвід слідчому Владиславу Грищенку.

Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

"Слідство і не могло бути об'єктивним, бо справа є політичною, а не кримінальною. Тому стратегія захисту полягає в тому, щоб було більше об'єктивності, а не політики. Зрозуміло, що з самого початку Генпрокуратура своїми заявами і визнанням плівок Мельниченка речовим доказом надала справі політичного смаку", - зауважив Карасьов.

На думку політолога, справа Кучми закінчиться судом.

"Сьогодні президент у своєму посланні сказав, що зло буде покаране. Це прозовий натяк в бік "кучмізму", символом якого є Кучма. Суд буде до кінця. Навіть якщо Кучму виправдають, то будуть дані політичні та моральні оцінки. Він може бути засуджений, але виправданий за давністю справи. Там же є ще й інші фігуранти — Литвин, Деркач. Це така воронка, куди попадають все більше й більше знакових персон 1990-х і першої половини 2000-х років", - додав експерт.

Як відомо, під час виступу у парламенті президент Віктор Янукович закликав правоохоронців неухильно дотримуватися закону та пообіцяв, що всі гучні справи будуть розкриті.

Зараз ви читаєте новину «Янукович натякнув Кучмі, що той постане перед судом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі