вівторок, 26 квітня 2011 17:18

Янукович і Медведєв "прогулялись" Чорнобильською зоною
40

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні біля меморіалу загиблим ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, який розташований неподалік центрального входу на ЧАЕС, відбулись урочисті вшанування.

Виступаючи, після поминальної літургії, яку провели патріарх Московській і всія Русі Кирило та митрополит УПЦ МП Володимир, президент України Віктор Янукович зазначив: "Техногенні катастрофи не мають кордонів. Яскравий приклад цьому аварія на японській АЕС "Фукусіма-1". Країни не можуть боротись з такими аваріями самотужки. І ми вдячні іншим державам, які погодились виділити кошти".

Президент також подякував своєму російському колезі Дмитру Медведєву за 45 млн.євро, які Росія виділить на фінансування проекту "Укриття".

"Ми зробимо усе, щоб жителям прилеглих до станцій районів жилось легше, - додав Янукович. - Ця катастрофа багатьох людей змусила думати по-новому та об'єднувати свої зусилля, допомагаючи іншим у горі. Хочу сьогодні у черговий раз сказати, що світла пам'ять про ліквідаторів, які працювали, долаючи наслідки Чорнобильської катастрофи, буде жити у поколіннях".

Разом з тим, президент Росії Медведєв під час виступу біля меморіалу загиблим під час аварії на ЧАЕС заявив, що людство має в чергове зрозуміти, яку силу має ядерна енергія.

Медведєв, зокрема, сказав: "Мабуть, не треба відмовлятись від ядерної енергетики, але треба, щоб технологічні рішення відповідали викликам, які створює ядерна енергія. З тих пір, як сталась аварія, прийняті дуже важливі стандарти. Але останні трагедії, у тому числі японська, говорять про те, що ми зобов'язані приймати додаткові зусилля, аби ядерна енергетика була по-справжньому мирною".

Він зазначив, що люди повинні підготувати нову нормативну основу, "яка має діяти в масштабах всієї планети".

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Медведєв "прогулялись" Чорнобильською зоною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі