четвер, 01 грудня 2011 10:53

"Янукович і його міністри почуваються у столиці окупантами" — Гриценко

"Янукович і його міністри почуваються у столиці окупантами" — Гриценко

Україна впровадить європейські стандарти життя лише тоді, коли в нас буде європейський виборець. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Людина, яка знає свої права, вміє активно захищати їх, тримає владу за горло – постійно. А якщо домінує хатаскрайність, якщо люди вважають усіх політиків покидьками, якщо готові продати свій голос за 100 чи 150 гривень – не буде нічого", - зауважив він.

"Європейськість прийде лише тоді, коли населення відчує себе народом, житель – громадянином. Коли вони почнуть гуртуватися, бо разом захищати права легше. От зараз гуртуються – там афганці, там чорнобильці, там підприємці, там селяни проти земельної реформи. Так і формується громадянське суспільство, яке вже склалося в Європі", - додав народний депутат.

Гриценко наголосив, що цей процес може тривати довго.

"Але може й відбутися набагато швидше, ніж ви думаєте. Янукович і вся його команда щодня роблять усе, щоб це прискорити", - підкреслив він.

Нардеп нагадав, що за півроку до революції в Єгипті все було тихо й спокійно.

"А тоді раз – і зірвало планку. Останньою краплею стало самоспалення підприємця в Тунісі. Після того протести охопили всю Північну Африку. Що буде останньою краплею в Україні, я не знаю. Але владі немає спокою. Через це вона й боїться. Тому за Януковичем і його міністрами ходить стільки охорони. Вони ж почуваються у столиці окупантами. Охоронці з ними навіть там, де їх не мало би бути за законом", - зазначив він.

Чому опозиція голосувала за закон про вибори, Анатолій Гриценко розповідає у новому номері журналу "Країна" № 46 (99) за 2 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Янукович і його міністри почуваються у столиці окупантами" — Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі