середа, 19 вересня 2012 16:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович готовий заплатити Росії $400 млн, щоб посадити Тимошенко ще на 12 років — Власенко

Янукович готовий заплатити Росії $400 млн, щоб посадити Тимошенко ще на 12 років — Власенко
Сергій Власенко запевняє, що господарський суд не мав права виносити рішення щодо боргових зобов'язань. Фото: novostiua.net

Жоден суддя в Україні не зміг би винести рішення проти держави. Тим паче, коли мова йде про суму в 400 мільйонів доларів.

Про це Gazeta.ua розповів захисник Юлії Тимошенко "бютівець" Сергій Власенко, коментуючи рішення Господарського суду Києва про виплату українським Урядом більше 3 мільярдів гривень боргів ЄЕСУ Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна програла суд Росії - уряд виплатить більше 3 мільярдів

"В Україні немає незалежних судів, немає незалежних суддів. В країні, де судді бояться виносити законні рішення проти якихось сільрад, раптово знайшовся суддя, який заліз до державного бюджету, забрав 400 мільйонів доларів без будь-яких підстав. Я в це не вірю", - розповів Власенко.

"Міждержавні взаємини, в тому числі і з питань міждержавних гарантій, не є предметом розгляду Господарським судом, - запевнив юрист. - Це не господарські правовідносини. Це так само, якби раптом цей суддя почав розглядати кримінальну справу. Це не його компетенція. При цьому, підкреслюю, ніколи ніких гарантій по зобов'язанню ЄЕСУ, не видавалося. Це означає одне-єдине - що Янукович готовий сплатити 400 мільйонів доларів платників податків, щоб пред'явити нові обвинувачення Тимошенко і посадити її ще на 12 років. Але це вже не сюрреалізм і не цинізм — це вже щось захмарне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не має підстав сплачувати борг ЄЕСУ - Кабмін

Тому Власенко вважає, що суддя Івченко, який виносив подібне рішення, отримав чітку вказівку згори.

"Ви уявляєте собі суддю в Україні, який без будь-яких підстав винесе рішення проти держави і витягне 400 мільйонів баксів з бюджету? Раптом такий герой з'явився — це вже виглядає навіть смішно", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Янукович готовий заплатити Росії $400 млн, щоб посадити Тимошенко ще на 12 років — Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі