середа, 12 вересня 2012 11:47

Україна не має підстав сплачувати борг ЄЕСУ - Кабмін

Україна не має підстав сплачувати борг ЄЕСУ - Кабмін
Фото: file.liga.net

Листи за підписом Павла Лазаренка не є підставою для сплати будь-якого боргу державою Україна. Про це на засіданні Господарського суду Києва щодо справи за позовом Міноборони РФ про виплату більш ніж 3 млрд гривень у справі корпорації ЄЕСУ, сказав представник Кабінету міністрів України Андрій Богдан.

"Кабінет міністрів України спростовує існування державних гарантій щодо можливості стягнення державного бюджету України у справі ЄЕСУ. Ми вважаємо, що такі гарантії не надавалися: підписаний лист виражав особисту думку певних державних чиновників. Державних же гарантій як таких не існувало", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відеоконференція в суді по справі ЄЕСУ враховує небажання Тимошенко з'являтися на засідання - прокурор

Богдан також зауважив, що представниками Міноборони Російської Федерації не надано жодних первинних доказів щодо існування боргу.

"Докази, які б свідчили про борг України перед будь-ким в матеріалах справи відсутні. Такі листи не можуть бути гарантією. Щодо цього законом передбачена певна процедура. Згідно законодавства України існує тільки дві форми вираження волі Кабміну — постанова та розпорядження. Оскільки такої волі не виражалося, ми вважаємо, що таких зобов'язань не існує", — додав Андрій Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко оскаржив порушення справи щодо ЄЕСУ

За його словами, борг у 3 млрд гривень перед Міністерством оборони РФ має сплатити корпорація ЄЕСУ.

"У даному випадку також пропущені будь-які строки позивної давності щодо стягнення таких коштів. Ми юристи і не знаємо, чому вони звернулися до суду саме зараз", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна не має підстав сплачувати борг ЄЕСУ - Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі