середа, 12 вересня 2012 11:24

Суддя не захотів відкладати розгляд справи про виплату Україною 3 мільярдів боргів ЄЕСУ
5

Фото: Марина Фролова

Суд у справі Міноборони Росії щодо виплати Урядом України трьох мільярдів гривень заборгованості ЄЕСУ пішов на перерву до 12.30.

Засідання розпочалося із запізненням на 35 хвилин, через запізнення головуючого судді Анатолія Івченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Жодних гарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони РФ не існує

На першому засіданні суддя заслухав представників сторін, сьогодні ж суд прийняв додаткові документи від учасників процесу та клопотання.

Також на засідання крім представників Кабміну та Міноборони РФ, були присутні представники Держказначейства України та корпорації ЄЕСУ.

"Прошу час для ознайомлення зі справою, бо про неї дізнався тільки вчора, прошу сьогодні змінити порядок судового засідання, оскільки мені не відомі матеріали справи", - сказав представник ЄЕСУ Олександр Ковальчук. Після чого попросив відкласти розгляд справи, проте суддя відмовив.

Також він зауважив, що не отримував офіційної ухвали, на що представники Міноборони РФ зауважили, що вони мають копії, які підтверджують отримання позовної заяви поштою.

"Міноборони РФ не дало жодної платіжки, що підтверджує, що сума була оплачена, немає первинних доказів в матеріалах справи. Тільки посилання на згадки в інших документах. Лист прем'єр-міністра Павла Лазаренкане не є дорученням уряду. А є лише вираженням думки окремої фізичної особи", - сказав представник Кабміну Андрій Богдан.

На що представник Міноборони РФ Ігор Полевич відповів, що суму підтвердив Апеляційний суд міста Дніпропетровська, а також вона була підтверджена рішенням 10 змішаної українсько-російської комісії. І це рішення зі сторони РФ підписав прем'єр Михайло Фратков, та тодішній прем'єр України Віктор Янукович.

"Кабмін підтвердив суму боргу", - каже представник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ називають позов Росії по боргах ЕЭСУ подарунком

"Так, підтвердив, що ЄЕСУ заборгувало і Кабмін зобов'язується максимально допомагати у вирішення громадянських відносин між приватними особами", - наголосив у відповідь Богдан.

Кабмін також заявив клопотання щодо долучення у якості третьої особи Мінфіну України, бо якщо Господарський суд прийме рішення щодо стягнення боргу, то це має бути прописане у бюджеті України і цим займатиметься Мінфін.

Одночасно з тим, представник Держказначейства заявила, що немає підстав для залучення цього органу до справи, і попросила відмовити у позові до Держказначейства.

Після цього суддя оголосив перерву до 12.30 з метою вивчення клопотання представників Кабміну про витребування доказів та через клопотання представника ЄЕСУ про ознайомлення з матеріалами справи.

 

Зараз ви читаєте новину «Суддя не захотів відкладати розгляд справи про виплату Україною 3 мільярдів боргів ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі