середа, 08 серпня 2012 17:08

ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАВ "МОВНИЙ" ЗАКОН

ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАВ "МОВНИЙ" ЗАКОН
Віктор Янукович підписав закон і доручив створити робочу групу по його вдосконаленню. Фото: sevreg.com.ua

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики".

Про це повідомляє прес-служба президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ситуації з мовою влада хоче прикритися "фіговим листком" - Палій

Також Глава держави доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

Як йдеться в дорученні, метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович затягує дискусію навколо "мовного" питання – експерт

У дорученні Президента також йдеться про необхідність забезпечити невідкладне розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Зараз ви читаєте новину «ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАВ "МОВНИЙ" ЗАКОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1428

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі