четвер, 20 вересня 2012 08:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Американці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюцію

Американці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюцію
Сенат США прийняв резолюцію щодо Юлії Тимошенко. Фото: obozrevatel.com

Сенат США в четвер одноголосно прийняв проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа у співавторстві з представником більшості в Сенаті США сенатором Діком Дурбіним із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивований висновок колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - сказано в тексті резолюції, оприлюдненій на персональному сайті Інхофа в середу ввечері.

Згідно з резолюцією, сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко та інших політичних в'язнів, а також просить Державний департамент США та Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) "надавати об'єднаний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення суду щодо ЄЕСУ свідчить про страх влади перед Тимошенко - Турчинов

Також сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Тимошенко і погане поводження з нею".

"Ця резолюція рішуча і очевидно звернена до уряду України: вибірковому судовому переслідуванню політичних опонентів немає місця в демократичному суспільстві. Екс-прем'єр Тимошенко повинна бути негайно звільнена," - сказав Дурбін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко буде судитися з Кузьміним в Лондоні

"Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу і протестів з приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Сенату Тимошенко і політичних в'язнів у всьому світі", - наголошується в документі.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. В даний час проходить лікування в харківській лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Американці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

253

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі