середа, 07 лютого 2024 14:20

Американці не дадуть грошей. Зеленський має по-дорослому поговорити з українцями - голова ЦПК

Американці не дадуть грошей. Зеленський має по-дорослому поговорити з українцями - голова ЦПК
Влада має провести чесну розмову з народом, сказала Дар'я Каленюк. Фото: censor.net

Сценарій того, що Конгрес США не проголосує за пакет допомоги для України, стає не вірогідним, а базовим.

Українська влада має провести чесну, дорослу розмову з народом. Про це написала голова Центру протидії корупції Дар'я Каленюк.

"Час для дорослої розмови. Американці не проголосують за пакет допомоги для України", - сказала Каленюк.

Назвала $60 млрд на зброю та пряму фінансову допомогу від США у 2024 році планом А.

"Без цих грошей Пентагон не може тримати безперебійне надходження зброї для України. І ми на дні збройної підтримки з часів повномасштабного вторгнення. Без прямої бюджетної підтримки США в нас під величезною загрозою нова програма з МВФ. Дірку у більше ніж 20 мільярдів доларів в бюджеті на цей рік нам немає чим покрити", - заявила голова ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні

Каленюк сказала про план Б.

"Що робити? Владі провести чесну розмову з народом. Сфокусувати всі дипломатичні потуги держави на конфіскації $300 ярдів російського бабла в Європі, США та Японії. Призначити, нарешті, посла та військового аташе до Норвегії - в цій країні є гроші, котрі можуть на коротко та середньострокову перспективу замінити відсутність фінансування від США", - зазначила.

Також голова ЦПК порадила "вичистити" Міністерство оборони "від некомпетентих та недоброчесних посадоваців та полканів, котрі там просиджують штани десятиліттями".

"Завести в МОУ вмовтивованих інноваційних доброчесних людей розробляти політики та процеси, котрі прискорять локалізацію виробництва західної зброї в Україні та організують підтримку масштабування технологічних рішень для армії", - сказала.

"Припинити цирк зі стеженням та дискредитаційними атаками на журналістів-розслідувачів. Ми під мікроскопом всього світу і до України підвищені вимоги. Маємо бути реальною демократією, аби зберегти довіру, на якій тримається допомога Заходу", - зазначила Каленюк.

"Президент має зібрати за одним столом кращих лідерів думок та громадських діячів країни, включаючи своїх критиків, і розробити та втілювати разом одним фронтом план Б. Покладатися тільки на свиту - це ознака слабкості. Спроможність знайти рішення в межах близького кола щодо збереження країни вже давно вичерпана", - заявила голова Центру протидії корупції.

6 лютого президент США Джозеф Байден закликав Конгрес якнайшвидше ухвалити законопроєкт про підтримку України та відправити йому на підпис. Якщо Конгрес ухвалить окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю без фінансування підтримки України, Байден накладе на нього вето, сказали у Білому домі.

У вівторок Палата представників Конгресу відхилила законопроєкт республіканців, який передбачав надання Ізраїлю $17,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Американці не дадуть грошей. Зеленський має по-дорослому поговорити з українцями - голова ЦПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі