пʼятниця, 27 червня 2014 15:55

Альтернативи АТО немає — експерт

Альтернативи АТО немає — експерт
Фото: timer.od.ua

Зараз Україна приречена на військовий конфлікт із Росією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

"Якщо будемо робити вигляд, що ми відкладаємо цей конфлікт, отримаємо ще гірші наслідки. Ми продемонстрували бажання миру, а наш план був усіма сторонами, окрім Росії, підтриманий. Представники Євросоюзу вимагали від росіян відреагувати на заклик скласти зброю. Але відповіді ми не почули. Тому я не бачу ніякої альтернативи продовженню Антитерористичної операції", - наголосив він.

За словами експерта, у Донецькій та Луганській областях потрібно було б ввести військовий стан. "Але, скоріш за все, цього не буде зроблено. Якщо подивитися на ті закони, які Верховна Рада ухвалює останнім часом, то вони дозволяють повномасштабно проводити військову операцію по звільненню української території від бандитських формувань", - зауважив Семиволос.

Директор Центру близькосхідних досліджень вважає, що Володимир Путін негативно відреагує на активну фазу АТО і використовуватиме всі свої важелі, щоб Україна її зупинила. "Ключовим завданням Путіна є те, щоб Україна почала переговори із терористами, які намагаються показати себе представниками інтересів Сходу. Зараз ведуться не перемовини, а консультації. Подібне відбувається під час будь-якого військового конфлікту. А переговори можливі лише при умові, коли починають виконуватися пункти мирного плану", - зазначив він.

Нагадаємо, термін дії перемир'я на Донбасі закінчувався о 22:00 по Києву.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативи АТО немає — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі