пʼятниця, 27 червня 2014 14:04

Альтернативи воєнному стану не буде, якщо терористи відмовляться від миру - Турчинов

Альтернативи воєнному стану не буде, якщо терористи відмовляться від миру - Турчинов
Фото: zn.ua

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявляє, що якщо мирні ініціативи президента України Петра Порошенка не будуть підтримані в Донбасі, то немає альтернативи введенню воєнного стану в цьому регіоні.

"Якщо ж мирні ініціативи глави держави не будуть підтримані, у нас не залишиться альтернативи введенню військового стану та вирішення ситуації силовим шляхом", - цитує слова Турчинова прес-служба парламенту в п'ятницю.

При цьому він зазначив, що зараз президент України шукає способи врегулювання ситуації мирним шляхом.

"На сьогодні головне, що нам вдалося - замкнути кільце навколо бойовиків, у тому числі суттєво обмежити їх зовнішні канали поставки підкріплення, зброї і т.д. Якщо ми утримаємо ситуацію на східному кордоні, то - я впевнений - зможемо, по факту, повністю її утримати", - заявив спікер парламенту.

Аналізуючи події на сході України, Турчинов зазначив, що сьогодні має місце повномасштабне військове втручання Російської Федерації, яке можна не допустити, якщо закрити кордон військами.

"З нашого боку протистояння зовнішньої і внутрішньої агресії проходить у форматі антитерористичної операції. Це обумовлене специфікою українського законодавства. Оскільки до моменту, поки на даній території не введено воєнний стан, ми можемо проводити лише АТО", - пояснив він.

Водночас спікер висловив думку, що дострокові парламентські вибори потрібні, але проводити їх можна тільки після стабілізації ситуації на сході.

"Війна і вибори - категорії несумісні", - підкреслив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативи воєнному стану не буде, якщо терористи відмовляться від миру - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі