пʼятниця, 04 червня 2021 14:19

Якщо світ не зупинить Москву, війна прийде в Берлін і Париж – Безсмертний

Якщо світ не зупинить Москву, війна прийде в Берлін і Париж – Безсмертний
Роман Безсмертний: "Незмінність такої системи безпеки гарантує Третю світову". Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Варто готуватися до затяжного протистояння з РФ. Періодично – у вигляді відкритої війни. В інший період буде викручування рук. У Європі та США розуміють, що таке Росія, і хто такий Путін. Але світові структури, створені для протидії агресії, є слабкими. Незмінність такої системи безпеки гарантує Третю світову. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів дипломат Роман Безсмертний.

"Є слабкість світових структур, створених для протидії агресії. У Раді Безпеки ООН так і не з'явився військово-штабний комітет. Немає національних збройних сил, які йому підпорядковувалися б. Статут ООН не дозволяє стороні конфлікту брати участь в ухваленні рішень. Росія блокує всі ініціативи. Те ж стосується Організації з безпеки й співробітництва в Європі. Незмінність такої системи безпеки гарантує Третю світову. Якщо світ не об'єднається й не зупинить агресивності Москви, війна прийде в Берлін і Париж", - вважає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рахунок Росії за анексію Криму й окупацію східної України росте" - що про нас пише світова преса

Сучасному людству загрожують продовольча й енергетична кризи. Маємо думати, як правильно використовувати й захистити власні ресурси, наголошує Роман Безсмертний.

"2007-го населення Землі досягло такої кількості, що планета не здатна всіх забезпечити. Протистояння людей і держав зростатиме. Як прогодувати мільярди осіб? Немає відповіді. Світ стоїть перед продовольчою та енергетичною кризами. За пів століття не буде питної води. Запасів вугілля вистачить на 200 років, нафти – ще менше. Треба думати, як використовувати й захистити ресурси.

Оборонно-промисловий комплекс може бути драйвером економіки. У глобальному світі сила повертається як чинник стримування", - підсумував експерт.

Повне інтерв'ю з Романом Безсмертним читайте в журналі "Країна"

Російська Федерація ініціювала засідання Ради безпеки ООН по Україні.

11 лютого на засіданні Радбезу ООН обговорять мінські угоди, свідчить програма засідань.

Однак у самому календарі немає ніякої інформації про призначене засідання, крім того, що його ініціювала Росія.

Нагадаємо, 2 грудня 2020 року Рада безпеки ООН обговорила виконання мінських домовленостей. Ініціатором обговорень виступила Росія.

Великобританія, Сполучені Штати та Естонія виступили із заявами про те, що обговорення ситуації на Донбасі в Раді безпеки ООН було провокацією з боку Росії. Москва не може бути посередником, оскільки є стороною конфлікту на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Якщо світ не зупинить Москву, війна прийде в Берлін і Париж – Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі