пʼятниця, 09 квітня 2021 16:40

Яхту Медведчука, яка плавала в окупований Крим, арештували

Яхту Медведчука, яка плавала в окупований Крим, арештували
У лютому РНБО ввела санкції проти Медведчука. Фото: Ян Доброносов, Facebook.com/yan.dobronosov

Херсонський міський суд арештував яхту, яка належить народному депутату від ОПЗЖ, куму президента РФ Путіна Віктору Медведчуку. Про це повідомила Служба безпеки України в п'ятницю.

Рішення суд ухвалив 9 квітня.

Слідчі СБУ задокументували неодноразове порушення законодавства екіпажем приватного судна Romance 1, порт приписки – Херсон. Зокрема йдеться про заходи в порти тимчасово окупованого Росією Криму.

Тож в рамках кримінального провадження досліджуються обставини неодноразового порушення екіпажем порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук позбувся заводу в Росії

Загалом слідчі зафіксували кілька десятків фактів заходжень суден-порушників до портів і терміналів Кримського півострова.

Триває досудове розслідування за 4 статтями: державна зрада; фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України; порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї; порушення чинних на транспорті правил.

Документування протиправної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Криму.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність 3 телеканалів: "112", NewsOne та ZIK. Санкції застосовуються до Тараса Козака і юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука й Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Яхту Медведчука, яка плавала в окупований Крим, арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі