вівторок, 10 серпня 2010 20:51

Адвокат Макаренка просить СБУ допитати топ-менеджерів Газпрому

Адвокат Макаренка просить СБУ допитати топ-менеджерів Газпрому

Адвокат екс-замглави Держмитниці Анатолія Макаренка просить СБУ допитати як свідка главу правління "Газпрому" Олексія Міллера і його зама Валерія Голубєва щодо обставин та умов складання договорів, пов"язаних з газом RosUkrEnergo, повідомляє "Дело".

Про це йдеться в клопотанні захисника Макаренка адвоката Юрія Сухова старшому слідчому СБУ, який розслідує кримінальну справу N 558 (завдання збитків державі у зв"язку з рішенням Стокгольмського арбітражу).

Нагадаємо, на початку липня СБУ пред"явила звинувачення колишньому голові Державної митної служби Анатолію Макаренку в службовій халатності при розмитненні 11 млрд. куб. м газу, приналежність якого оскаржувалася компанією "РосУкрЕнерго", у 2009 році.

Захисник Макаренка Юрій Сухов вважає, що топ-менеджери "Газпрому" (Олексій Міллер і Валерій Голубєв) можуть бути організаторами або підбурювачами злочину (продажу газу "РосУкрЕнерго" - ред.).

Так, у своєму клопотанні слідчому СБУ Сухов зазначає, що ініціатором поступки "Газпромом" "Нафтогазу" права вимоги від RosUkrEnergo і складань договорів купівлі-продажу газу було саме ВАТ "Газпром" в особі Голубєва, а також глави правління Міллера. Захисник Макаренка, стверджуючи це, посилається на повідомлення в ЗМІ, матеріали, що є у слідства, лист "Газпрому" вих. N 06-2188 від 10.10.08.

Сухов вважає, що допит Міллера і Голубєва зможе прояснити ситуацію щодо особливостей взаємин між "Газпромом" і RosUkrEnergo, а також узгодження між цими компаніями процедури поступки права вимоги і подальшого придбання "Нафтогазом" права на 11 млрд. кубометрів газу.

Як вже повідомлялося, на початку червня Стокгольмський Арбітражний Трибунал в судовому розгляді між "РосУкрЕнерго" і "Нафтогазом" з приводу експропріації газу в 2009 р. зобов"язав "Нафтогаз" повернути RUE 12,1 млрд. куб. м газу до 1 вересня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Макаренка просить СБУ допитати топ-менеджерів Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі