середа, 28 липня 2010 11:48

Влада не піде на арешт Тимошенко, але компромат нариє

Влада не піде на арешт Тимошенко, але компромат нариє

Політолог Вадим Карасьов сумнівається у тому, що Юлія Тимошенко може бути заарештована. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Арешт Тимошенко неможливий. Для цього немає ні юридичних, ні політичних підстав", - вважає політолог.

На його думку, екс-прем"єрка тільки й чекає на такий розвиток подій. "Таким чином буде створений новий політичний і позитивний для Тимошенко контекст. Вона сьогодні якраз і потребує нової хвилі уваги до себе і мобілізації своїх прихильнів. А це можливо завдяки якомусь шоку...", - пояснив експерт.

Тому, за словами Карасьова, влада не піде на арешт Тимошенко.

"Тим більше, що Тимошенко все таки екс-прем"єр-міністр. Вона була фіналістом президентської кампанії. У неї є прибічники за кордоном, які не сприймуть кримінальне переслідування екс-прем"єрки", - сказав політолог.

Карасьов не погоджується зі словами Скіпальського про те, що арешти соратників Тимошенко пов"язані з тим, щоб "нейтралізувати на виборах "Батьківщину".

"Ні Макаренко, ні Діденко, ні Грицун не є партійними функціонерами. Їхні арешти - це попередження Тимошенко, що проти неї шукають компромат. Нинішня влада хоче дискредитувати екс-прем"єрку і її уряд за попередню діяльність. Показати, що за нинішній стан речей в економіці і фінансовій сфері несе відповідальність Тимошенко. Що це був уряд казнокрадів, махінаторів, авантюристів. І вони це робили, щоб привести людей до зубожіння", - вважає Карасьов.

"Це важливо для нинішньої влади, щоб зняти із себе відповідальнсть за нинішню фінансово- економічну ситуацію", - додав політолог.

Крім того, експерт вважає, що арешти екс-чиновників - це сигнал оточенню Тимошенко. Мовляв, вони теж ходять під радарами правоохоронних органів нинішньої влади.

Нагадаємо, що у червні СБУ арештувало екс-голову Дермитслужби Анатолія Макаренка, на початку липня - колишнього заступника керівника НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Цього ж місяця заступника керівника регіональної енергомитниці Тараса Шепітька та екс-першого заступника голови Держказначейства Тетяну Грицун.

Зараз ви читаєте новину «Влада не піде на арешт Тимошенко, але компромат нариє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі