субота, 02 лютого 2019 13:18

Яценюк зробив заяву щодо виборів-2019

Яценюк зробив заяву щодо виборів-2019
Арсеній Яценюк заявив про підготовку до парламентських виборів.

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не йтиме у президенти. Натомість партія буде боротися за перемогу на виборах до Верховної Ради і формування нового уряду. Про це він заявив на з'їзді "Народного фронту" у суботу.

"Я довго думав про це. Це не просте рішення і це рішення не можна приймати з точки зору емоції чи політичної кон'юнктури. Сьогодні немає достатньої висоти, що виграти вибори президента у 2019 році.

І буде безвідповідально, щоб у таких умовах привнести розпорошеність для проукраїнської, національної частини людей, які хочуть змін в країні", - сказав він.

"Дивіться, яка ми демократична країна. До президентських виборів залишилося всього 2 місяця. А сьогодні ніхто не може сказати, хто буде в Україні президентом. На відміну від Росії, або Північної Кореї", - заявив перед цим Яценюк.

Екс- прем'єр назвав основне завдання президента - "вигнати російського окупанта з української землі".

"Повернути Донецьк, Луганськ і Крим (оплески в залі). Україна повинна вступити до НАТО. Іншого сценарію ніж альянс, не існує. Україна повинна стати членом ЄС", - сказав він.

"Ніколи не здавайся, коли за тобою правда. А за нами правда. Я підкреслюю, нашими зусиллями починаючи з лютого 2014 року почала формуватися нова українська армія, Національна гвардія, Національна поліція. Це зробили ми. Нашими зусиллями був сформований антипутінський фронт. Я зустрічався з президентом США, з усіма президентами і прем'єрами країн-членів Європейського Союзу. Нас підтримав навіть Папа Римський. Ми ввели санкції проти Росії.

Мій уряд в березні 2016 року оголосив про завершення виконання всіх критеріїв для отримання безвізового режиму. Це була наша справа. Ми це робили разом - персонально з Петром Порошенком і "Блоком Петра Порошенка". Так, у нас не прості стосунки всередині. Але у політичній боротьбі за владу, в якій я не хотів брати участі, ми виграли боротьбу за країну. І це наше велике досягнення, - зауважив екс-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк проводить з'їзд. До нього прийшов Гройсман

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

29 січня президент Петро Порошенко оголосив про намір іти на другий термін. Своє рішення глава держави озвучив на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк зробив заяву щодо виборів-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі