понеділок, 10 грудня 2007 09:58

Яценюк проти таємних голосувань у Раді

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає проти проведення таємних голосувань у парламенті.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Інтер" 9 грудня.

На думку Яценюка, процедура таємного голосування парламентаріями - це пережиток минулого.

"Таємне голосування, як на мене, це рудимент", - сказав він.

Яценюк вважає, що народні обранці не повинні приховувати від суспільства свою позицію щодо будь-яких питань.

"Що ми робимо таємним? Волю народного депутата? Так адже це публічна річ. Він повинен висловлювати свою позицію й потім привселюдно відзвітуватися, чому він проголосував так, чи не так", - вважає спікер.

Коментуючи процедуру таємного голосування, яка проводилася під час його обрання спікером, Яценюк зазначив, що вона відповідала стану й рівню української демократії.

"Держава, яка не має поки ще устояних основ демократії, яка перебуває фактично в перехідному періоді від політичної корупції до класичних демократичних принципів і підходів, як правило, намагається знайти взаємоприйнятні підходи в прийнятті політичних рішень", - зазначив він.

Під час таємного голосування із обрання Арсенія Яценюка головою Верховної Ради голова фракції "Блок Юлії Тимошенко" сама Юлія Тимошенко та її заступник Олександр Турчинов контролювали голосування депутатів.

Зокрема, вони відзначали в списку всіх депутатів, що проголосували, які, у свою чергу, демонстрували їм відмітки у своїх бюлетенях, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк проти таємних голосувань у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі