неділя, 23 березня 2014 18:52

Яценюк не поїде на саміт G7 через перемовини з МВФ

Яценюк не поїде на саміт G7 через перемовини з МВФ
Фото: zn.ua

Влада України має намір завершити переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) 24-25 березня, у зв'язку з чим прем'єр-міністр Арсеній Яценюк скасував свою поїздку до Гааги на саміт країн "великої сімки" (G-7).

"Я скасовую свою поїздку до Гааги, адже треба завтра завершити переговори з МВФ... Завтра і післязавтра остаточні переговори з місією МВФ", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

Яценюк уточнив, що на цьому засіданні буде обговорюватися ідеологія нової програми фінансової співпраці з Фондом і необхідні законопроекти. За його словами, законопроекти є дуже складними.

"Сприйняття їх буде не найкращим. Але такі економічні умови: 2014 рік має стати роком стабілізації", - пояснив прем'єр. За його словами, про економічне зростання цьогоріч не може йти мови, адже попередня влада Віктора Януковича-Миколи Азарова довела країну до фактичного банкрутства.

Яценюк наголосив, що метою переговорів нової влади із західними партнерами є не допустити прострочень соціальних платежів і зовнішніх виплат.

24-25 березня Яценюк планував взяти участь у саміті G-7 з питань ядерної безпеки в Гаазі (Нідерланди).

 

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не поїде на саміт G7 через перемовини з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі